目前日期文章:201401 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

穀子爺爺 為養孫女囤糧百斤

穀子爺爺 為養孫女囤糧百斤


四川宜賓市76歲農民文富主自妻子過身後,一直與收養的「孫女」小玲相依為命。惟文富主因為年紀漸老,擔心去世後無人照顧孫女,為了讓她 「至少吃到16歲」,遂靠100多元低保金,2008年起節儉儲存糧食,至今存逾500公斤稻穀。



華西都市報報導,文富主對孫女疼惜感動無數市民,因而獲封為「穀子爺爺」,各界近期更募集5萬多元善款,讓爺孫倆過暖冬迎接新一年。

 

bosimeiya 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

謝金燕掀裙露底


謝金燕掀裙露底


39 歲「電音女神」謝金燕噚晚喺「臺北最HIGH新年城跨年晚會」做表演嘉賓,一個接近30分鐘嘅表演前後換咗好多套衫,真係明益觀眾。謝金燕一 嚟到嘅時候, 著得非常密實,佢一身魔術師嘅造型出現,除咗個樣同一對手係冇嘢遮住之外,其他地方包到實一實,可以同性感扯唔上關係,相信喺嗰陣,好多觀眾 都好失望,但 唔係失望好耐,因為謝金燕入咗一入去背景後面3秒,一出嚟就變咗一身紅色短裙,真係一個好好嘅開場。



除 咗一身紅色短裙,謝金燕仲加多一個大頭盔,戴住咁大個頭盔,仲可以勁歌熱舞,真係幾威喎,不過都有失手嘅時候,個大頭盔因為太巨型,所以謝金 燕畀舞台支架 卡住,引到嘅觀眾喺台下大笑。之後仲有換到一身美式足球嘅盔甲,粗豪得嚟又不失性感。唱完謝金燕神曲《姐姐》嘅時候,佢突然轉身,掀起條裙, 露出咗條打底 褲,上面仲寫「姐姐」兩個字,掀起咗全晚嘅高潮。

bosimeiya 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

背影女神:朋克公主正面素顏照曝光


背影女神


廣 西某高校一大四女生“朋克公主”,在微博上發布了一組自己的背影與南寧各大地標的 合影。她在微博上說,希望在2013年至 2014年的跨年之際,單身的她能夠找到一個男朋友,陪她“從13走到14”。不僅“朋克公主”的原博被網轉發百次,不少本土的公眾賬號轉發量也非常可 觀,網友們紛紛猜測“她會為誰轉身”?



微博願望

bosimeiya 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

找更多相關文章與討論